Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę. Warzywa umyć, obrać, również pokroić w kostkę (por w krążki). Mięso wrzucić na rozgrzany olej i usmażyć. Oprószyć solą ziołową i pieprzem, dodać posiekaną cebulę. Chwilę podsmażyć razem po czym wrzucić warzywa (bez pomidorów) i dusić na małym ogniu. Doprawić słodką papryką po czym wrzucić obrane i pokrojone pomidory. Chwilę jeszcze poddusić i wlać bulion (ok. 300ml). Podgotować, zagęścić Soser-em, ewentualnie dodać śmietany do zup. Posypać natką. Podawać z ugotowaną kaszą gryczaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !