Sposób przygotowania

Filet z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki, oprószyć solą, dodać przyprawę do gyrosa, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, wymieszać. Pozostawić na 1/2 godziny. Następnie włożyć na patelnię i podsmażyć, wlać 1/2 szkl wody i dusić około 15 minut. Następnie dodać sos sojowy, pokrojonego w kostkę ananasa, mąkę wymieszaną ze śmietaną i jeszcze chwilę gotować. Przyprawić do smaku imbirem i pieprzem. Podawać z ryżem i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !