Sposób przygotowania

Szklankę suchej fasoli zagotować i odstawić do następnego dnia. Fasolę gotować do miękkości, dolewać wody i pilnować aby nie przypalić ! Do przygotowanego wcześniej rosołu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.ugotowana fasolę, pokrojoną w kostkę kiełbasę, majeranek i pieprz. Zupę gotować do miękkości ziemniaków, a na końcu dodać brązową zasmażkę.
ZASMAŻKA BRĄZOWA:mąka na gorącą patelnie, mieszać powoli, gdy będzie brązowieć dodać łyżkę smalcu i mieszać. dodać trochę zupy, wymieszać i dolać całość do zupy i wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    dawno jej nie robiłam,a teraz przyszła mi ochota na nią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !