Sposób przygotowania

Mięso urobić z bułką tartą, doprawić. Z mięsa formować kotleciki, spłaszczać je i nałożyć po kawałeczku cebuli, plasterku boczku i plasterku ogórka, zakleić tak jak zrazy. Obsmażyć z wszystkich stron na złoto. W garnku rozpuścić w ok. 1 1/2 szkl. wody kostkę mięsną, dodać pokrojoną resztę cebuli, resztę boczku pokrojonego w kostkę i ogórki. Chwilę podgotować, włożyć mięso, dusić jeszcze ok. 15 min. Wyjąć zrazy, zaciagnąć sos wodą z mąką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonałe dodatki
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super smaki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !