Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wypłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Trochę posolić i postawić do gotowania. Dodać obraną i umytą marchew, pietruszkę i por.

Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, jajko. Można dodać kaszę mannę. Do smaku dodać sól i pieprz. Zarobić masę. Z masy formować pulpeciki i obtaczać je w mące. Na 12-15 minut przed końcem gotowania dodać pulpeciki do zupy.

Marchew wyjąć i pokroić. Dodać do zupy. Można też dodać kostkę bulionową. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natka pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    :) dobre...
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    lubię tą zupkę, ale jak moja mama mi ja zrobi :) sama jej nie robie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też tak robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też tak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !