Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostke ,
Marchewke i pietruszke obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
W dużym garnku gotujemy wode , dodajemy kostki i warzywa przygotowane wczesniej.
Gotujemy do uzyskania półmiękkich ziemniaków .
Nastepnie kroimy cebule drobno i podsmażamy na margarynie.
Wlewamy do zupy. Kapustę kroimy i dorzucamy do garnka.
Przecier pomidorowy przesmażamy na patelni w któej smażylismy cebule , dodajemy odrobine wody ,przelewamy do zupy.
Dorzucamy pokrojona kapuste.
Gotujemy chwile .
Śmietane rozmącamy z 3 łyżkami wody wlewamy do zupy.
Doprawiamy kucharkiem, pieprzem ziołowym i czerwoną mieloną papryką .
Gotujemy około 10 minut tak by warzywa były miękkie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    no i smaczny:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ooo, kapuśniaczki to ja bardzo lubię a jeszcze z pomidorami ....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    dobra zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    smaczności, uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Pyszniutki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    też taką robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !