Sposób przygotowania

Najpierw przepuszczamy przez maszynkę bułkę namoczona oraz wątróbkę , dokładnie ucieramy masło dodając po jednym żółtku i łyżeczce zmielonej wątróbkę , wymieszać z natką pietruszki , solą ,pieprzem i gałką ubić na sztywno pianę i wymieszać z masą . Umyty i osuszony mostek cielęcy skropić sokiem z cytryny , natrzeć solą , oddzielamy ostrożnie z jednej strony grubą warstwę mięśni od żeber aby utworzyła się kieszeń i w ten powstały otwór włożyć farsz , po czym zaszyć , nadziany mostek ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze , obłożyć plasterkami masła i wstawiamy do gorącego piekarnika na 60 minut , tylko często skrapiamy wodą .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !