Sposób przygotowania

Filety z kurczaka przekroić wzdłuż na pół, każdą cześć podzielić na 3 równe kawałki. Mięso polać marynatą (oliwa+ocet winny+przyprawy wg uznania) i odstawić na min 30 minut do lodówki.

Kawałki zamarynowanego mięsa zawinąć w boczek, nadziać na patyczek do szaszłyka i przekładać ćwiartką cebuli. Na jeden patyczek nabić 3 kawałki mięsa i 2 kawałki cebuli.

Grillować na tradycyjnym grillu lub na patelni grillowej (nadają się również do piekarnika). Podawać z lekką sałatką i sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    chyba niedługo zrobię grila:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    zrobiłem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !