Sposób przygotowania

pstrąga sprawić i umyć pod bieżącą zimną wodą,osuszyć skropić wewnątrz sokiem z cytryny i posolić warzywa oczyścić umyć pokroić w cienkie słupki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach(ja starłam pokroiłam tylko por) następnie zblanszować warzywa w odrobinie wody ok.1min.kolendrę rozgnieść,na blasze położyć pergamin posypać solą morską,pieprzem i rozgniecioną kolendrą,nafaszerować pstrąga połową farszu warzywnego a resztę warzyw ułożyć na pergaminie położyć na warzywa nafaszerowaną rybę,obłożyć plastrami sparzonej cytryny doprawić do smaku solą morską,pieprzem cytrynowym i kolendrą,pergamin zawinąć a końce zagiąć następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.i upiec ok.30min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    możemy się wymienić na kawałek pysznej rybki za goloneczkę...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    smakowita rybka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    extra
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !