Sposób przygotowania

Mięso pokroić na zraziki i smażyć na smalcu z obu stron na rumiano. Boczek pokroić w cienkie paski, cebulę w dużą kostkę i razem przysmażyć. Sos z mąki i masła zrobić białą zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy, lubczyk, paprykę i chwilkę smażyć, po czym rozprowadzić zimnym rosołem przyrządzonym z kostki i stale mieszając połączyć z boczkiem i cebulą. Przyprawić przyprawą KUCHAREK, pieprzem i gotować 3 min. Dodać do mięsa i podawać z kładzionymi kluskami lub kaszą ugotowanąna sypko.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś nowego ; )
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ja bym ten boczek i cebulke zawinęła w mieso indyka i były by zrazy zawijane
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    potrawa na czasie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !