Sposób przygotowania

Cebule obrać i pokroić w drobną kosteczkę.Wsypać ją do dużej miski, dodać płatki owsiane.Zalać wodą i gotowym,zimnym sosem grzybowym ( ja użyłam sosu pozostałego z wigilii z prawdziwkami i podgrzybkami lecz może być ugotowany nawet z torebki lub pieczarkowy) ,wbić jajka, wymieszać odstawić na 5-10 minut,aż płatki napęcznieją. Dodać następnie mięso i przyprawy i ew. troszkę bułki tartej (masa ma być dość luźna).Wyrobić i ew. doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i obficie posypać bułką tartą.Wyłożyć mięso i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.Piec ok.1-1,5 godziny (po godzinie można naczynie przykryć,jeśli za mocno spiekał by się wierzch. Mojego klopsa podałam z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty.Polecam!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam, jak zwykle same pyszności Msewko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Czekoladko popieram w 100%:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !