Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Mąkę przesiać, wbić jajko, dodać 1 łyżkę oliwy, ciepłą wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Grzyby umyć i zamoczyć na 1 godzinę, następnie ugotować. Kapustę pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i drobno posiekać. Słoninę pokrojoną w kostkę wytopić, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Do cebuli dodać drobno posiekane grzyby, kapustę, wymieszać i wszystko razem podsmażyć. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    mniam , mniam , niebo w pyszczku :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda rewelacyjnie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda rewelacyjnie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wygląda rewelacyjnie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    aż chce się jeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo interesujący sposób "lepienia" pierożków. Wręcz idzie taśmowo :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale. Idealnie sklejone, na pewno smaczne.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    mam taką formę do mini-pierożków i wychodzą takie na jeden kęsik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !