Sposób przygotowania

Cukinię umyć przekroić wzdłuż i łyżką wydrążyć miąższ. Cukinie włożyć do wrzącej osolonej wody i obgotować, wyjąć. Kostkę rosołową rozpuścić w 2 szkl wrzącej wody. Odsączoną z zalewy kukurydzę wymieszać z jajkiem, pokrojoną w kostkę szynką, śmietanką, pokrojonymi w kostkę pomidorami, bazylią, solą i pieprzem. Farszem napełnić cukinię, posypać tartym żółtym serem, skropić oliwą, ułożyć w rondlu, podlać bulionem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 20-25 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo chętnie skorzystam z Twojego przepisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !