Sposób przygotowania

Por umyć , pokroić w krążki . Masło rozgrzać w rondlu , dodać por , przeszklić , oprószyć mąką . Po chwili zalać rosołem , dodać osączoną kukurydzę i gotować na niezbyt dużym ogniu 10 minut . Chili umyć , oczyścić z pestek , drobno pokroić . Pomidory sparzyć , zdjąć skórkę , pokroić w ósemki . Pomidory i chili dodać do zupy i goować jeszcze 5 minut . Zupę zaprawić śmietaną , przyprawić do smaku solą , pieprzem i cukrem . Listki bazylii umyć , pokroić , dodać do zupy tuż przed podaniem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciekawa zupa nigdy nie jadlam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kriko

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !