Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać ze śmietaną, dodawać stopniowo mąkę cały czas mieszając - ciasto ma być gęste. Jabłko umyć, obrać ze skórki, miąższ pokroić w drobniutką kostkę albo można zetrzeć na tarce jarzynowej - dodać kawałeczki do ciasta, dokładnie wymieszać.
Łyżkę maczać każdorazowo we wrzątku, nabierać nieduże porcje ciasta i kłaść je do wody. Zamieszać aby nie przywarły do dna. Gotować ok. 3-5 min., odcedzić. Bułkę tartą zrumienić lekko na suchej patelni, dodać masło, wymieszać. Kluski polać masłem z bułką, posypać cukrem i jeśli ktoś lubi także cynamonem.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię takie jedzonko.Proste, niedrogie a pyszne!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zjadło by się chyba sobie zrobię .
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !