Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy,kroimy na 8 plastrów i rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem, nakładamy cienką warstwę koncentratu pomidorowego. Kładziemu na to po plasterku boczku, pokrojona w paski paprykę i po 2 listki szałwii. Rolujemy i spinamy wykałaczką (lub okręcamy białą nitką). Obsmżamy dokładnie z każdej strony. Wyjmujemy roladki na talerz i na tym tłuszczu zeszklimy drobno posiekaną cebulkę. Przygotować 3/4 szklanki bulionu z kostki rosołowej. Gdy cebula jest już zarumieniona wlać pozostały koncentrat i wrzycić roladki. Zalać bulionem i dusić ok. 30 min. Ugotowane ziemniaki wydusić dodająć 1 łyżkę masła i 4 łyżki mleka. Do dekoracji talerza użyjemy pozostałych listków szałwii.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !