Sposób przygotowania

Grzyby umyć i namoczyć. Włoszczyznę i cebulę obrać. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce masła. Grzyby oraz włoszczyznę zalać 5 szklankami wody, dodać cebulę, przyprawy i gotować 30 min. Wywar przecedzić, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mąkę rozmieszać w śmietanie, zaprawić zupę i zagotować

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    wszystko co z grzybami uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Joanna120

    smaczna zupka
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    najlepsza z zup jest grzybowa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !