Sposób przygotowania

Wrzuć ziemniaki do rondla , zalej zimną , osoloną wodą i doprowadź do wrzenia . Gotuj na małym ogniu przez 15 minut . Odcedź i odstaw . Przygotuj rondel , w którym będziesz mógł ułożyć wszystkie filety jeden obok drugiego . Zagotuj w nim wodę ze szczyptą soli i delikatnie włóż filety . Pamiętaj , że powinny być całkowicie zanurzone . Gotuj łososia na malutkim ogniu przez 10 minut . Wyjmij łopatką do ryb i odstaw do wystygnięcia . Ugotowane ziemniaki pokrój na połówki i wymieszaj z połową soku z cytryny , paroma łyżkami oliwy , posiekanym koperkiem , solidną szczyptą soli morskiej i pieprzu . Rozłóż na półmisku , a na wierzchu włóż podzielone na kawałki filety z łososia . Przypraw jogurt solą morską i pieprzem , dodaj skórkę oraz resztę soku z cytryny , wymieszaj i polej łososia . Sałatkę podawaj posypaną porwanymi listkami bazylii , rzeżuchą oraz posiekaną papryczką chilli .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    lubię łososia
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    trochę pracy, ale efekt jest
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    uwielbiam łososia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !