Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 230 st. C . Grzyby mieszamy z oliwą , solimy i pieprzymy . Rozkładamy na blasze i pieczemy 15 minut . W dużym rondlu wysmażamy boczek , a na wytopionym tłuszczu szklimy szalotki . Wlewamy wino i ocet , gotujemy , aż sos się zredukuje i zgęstnieje . Wlewamy bulion , gotujemy , aż odparuje o połowę . Siekamy 1/3 grzybów , dodajemy do garnka razem z tymiankiem . Po 4-5 minutach wkładamy pozostałe grzyby oraz dodajemy , po kawałeczku , zimne masło , stale mieszając ,aż sos zrobi się lśniący . Na końcu posypujemy natką pietruszki .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne jedzenie
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !