Sposób przygotowania

fasolkę kroimy na kawałki o długości 3 cm , wrzucamy do odsolonej wrzącej wody i gotujemy , aż będzie al dente . Szybko odcedzamy , wrzucamy na chwilę do zimnej wody z kostkami lodu , ponownie osączamy i osuszamy . W miseczce mieszamy sok z cytryny , szczyptę soli , drobno posiekaną szalotkę i śmietanę , aż uzyskamy gładką emulsję . Ostudzoną fasolkę mieszamy z sosem oraz drobno porwanymi listkami estragonu . Podajemy od razu .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    ciekawe
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !