Sposób przygotowania

Ugotować wywar na kości: kość włożyć do garnka, posolić, zalać 2 litrami wody, marchew i cebulę pozbawić skórki i pokroić dość drobno. Dać do garnka z kością. Ugotować. Pogotować chwilę. Kość wyciągnąć. Następnie włożyć do tego wywaru flaki, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować do miękkości flaków. Następnie przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do flaków i kucharkiem. Zrobić zasmażkę: margarynę roztopić na patelni i dodać mąkę, mieszać chwilę aż do delikatnego zrumienienia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kuba10019961

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pychotka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    oj jak ja ich dawno nie jadłam, zjadłabym z chęcią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !