Sposób przygotowania

Pokrojone w cienkie plastry warzywa skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, zgrillować. Mus serowy, składający się z kremowego seru koziego, pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów z zalewy ziołowej, łyżki posiekanych kaparów, rozgniecionego ząbku czosnku, 2 łyżek posiekanej i świeżej bazylii doprawić solą, chili pieprzem cayenne i papryką ostrą Prymat.
Grillowanie warzywa ułożyć na przemian na folii spożywczej. Następnie nałożyć mus serowy. Na koniec dokładnie zawinąć, formując rulon. Tak przygotowane roladki odstawić na 2 godziny do lodówki.
Po schłodzeniu roladki pokroić w poprzek i ułożyć na talerzach. Udekorować pomidorami, rukolą i gałązkami tymianku. Przed podaniem skropić sosem vinaigrette (przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu) i ciemnym kremem balsamino.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    szkoda,że tak mało fotek:( a może sie uda wstawić zdjęcie takiej rolady w całości?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Tak połączone składniki muszą smakować doskonale :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ?wietny zestaw smaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Wspaniałe danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    musi smakować wybornie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Aż ślinka cieknie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    SUPER PRZEPIS, uwielbiam takie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksandra16

    super wyglada , i pewnie tak samo smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    napewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sisterskitchen

    wyglądają niesamowicie apetycznie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !