Sposób przygotowania

Śledzie (tam gdzie się przecinają)odrywamy od siebie odrywając również tę cienką śliską skórkę(osłonkę). Obie połówki rozkładamy naprzeciw siebie robiąc z nich koła połączone przy brzegach wykałaczkami. Do środka każdego śledzia dajemy po jednej pełnej łyżce sałatki jarzynowej wcześniej przyprawionej solą i pieprzem i wymieszanej z majonezem. Na każdą taką kupkę sałatki wciskamy delikatnie połówkę ugotowanego jajka. Cebulę zaś obieramy i kroimy w cienkie piórka zalewając gotowaną wodą i parzymy ją około 10minut. odcedzoną i ostygniętą cebulę przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem. nakładamy po łyżce cebuli na każdego japońca. Podajemy,przetrzymujemy w lodówce lub w jakimś innym chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajne :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    mama kiedys robiła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sloneczko1

    wyglądają apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    a jakie super zdjęcie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !