Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odlać nadmiar płynu. Następnie wsypać pokruszony ser twarogowy i dokładnie utrzeć. Do masy ziemniaczanej wlać śmietanę, dodać jajka, cebulę, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz do smaku, wyrobić ciasto. Rękami formować małe bułeczki, układać na posmarowanej smalcem blaszce. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 30-40 minut. Podawać z sosem lub polane stopionym masłem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich bułek jeszcze nie robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !