Sposób przygotowania

Filety z karpia umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z masłem. Następnie przełożyć do rondla. Na pozostałym po smażeniu ryby tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę. Do cebuli dodać przyprawy, podsmażyć, wlać śmietankę, miód, przyprawić do smaku solą, wymieszać. Sosem zalać rybę i dusić na bardzo małym ogniu około 20 minut. Podawać z ryżem i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam rybkę w sosie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !