Sposób przygotowania

Zielonki rozmrozić i posiekać je drobno i podsmażyć na 1 łyżce oleju z 1/2 cebuli drobno posiekanej. Kapustę bardzo drobno posiekać, dodać do podsmażonych grzybów, lekko poddusić, podlać niewielką ilością wrzącej wody, doprawić solą przyprawą do dań z grzybami i dusić 5 minut. Farsz przestudzić. Rozwinąć ciasto francuskie pokroić na kwadraty, nakładać na ciasto farsz i formować różne produkty uszka, paszteciki, wiatraczki, koperty. Ułożyć na papierze do pieczenia, wstawić do piekarnika nastawionego na 200 stopni i piec 15 minut. Podawać z czystym barszczem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam dodatki z ciasta francuskiego. Nie dość że smakują wyśmienicie, to jeszcze robi się je szybko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    szybkie i smaczne, a ciasto francuskie to chyba najlepsze jest właśnie z biedronki
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !