Sposób przygotowania

Sos aioli : żółtko , sok z cytryny , czosnek oraz sól i pieprz dokładnie zmiksuj . Nie przerywając miksowania , bardzo powoli dodaj oliwę , a następnie olej słonecznikowy . Sos powinien być gęsty i gładki . Włóż ziemniaki do dużego rondla z zimną , osoloną wodą i doprowadź do wrzenia . Zmniejsz płomień i gotuj , aż będą miękkie . Odlej i wrzuć do dużej miski . Kiedy ziemniaki są jeszcze ciepłe , polej je sosem aioli i delikatnie obtocz w sosie . Odstaw na 20 minut , aby ziemniaki zamarynowały się w sosie . Przełóż ziemniaki z aioli na ogrzany półmisek posyp posyp posiekanym koperkiem , posól i podawaj ciepłe .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ooo o o oo to może być smakowite
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !