Sposób przygotowania

Umyte szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końce, a resztę pokroić na kawałki długości 2 centymetrów.
Na rozgrzaną patelnię z rozpuszczonym masłem wrzucić pokrojone szparagi i smażyć, często mieszając.
Gdy staną się miękkie, wlewać do nich na przemian bulion i śmietanę. Gotować sos, cały czas mieszając, do momentu aż zgęstnieje. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotowym sosem polać ugotowany makaron i posypać wiórkami parmezanu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kulek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    zachecajace danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 3
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    super potrawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !