Sposób przygotowania

mleko, drożdze i cukier rozrobić w garnku i zostawić do wyrośnięcia. Połączyć wszystkie składniki, wyrabiać długo ciasto. Ciasto odstawić do wyraośnięcia. W międzyczasie umyć pieczarki, pokroić w posteczkę i dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Usmażyć, dodać dużą ilość soli i pieprzu. Najlepiej świeżo mielonego. Na rozwałkowane ciasto układać co 5 cm farsz z pieczrek i przykryć ciastem i odciąć nożem. Uformowane kwadraciki wkladamy do piekarnika do zrumienienia w 180 stopniach. Pyszne na ciepło i zimno do barszczu.

Komentarze

  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    bardzo lubie paszteciki.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Puszcza

    lubie takie, ale wole z grzybami lesnymi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !