Sposób przygotowania

Rozebrać kury i usunąć kości. Oddzielić skórę od mięsa. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Usmażyć omlet. Sparzyć wątrobę. Zmielić dwukrotnie mięso i bułkę. Masę dokładnie wyrobić, dodając pod koniec przyprawy oraz pokrojony omlet i pokrojoną wątrobę. Wymieszać. Na folię aluminiową rozłożyć skórę, na której ułożyć masę uformowaną w wałek. Wałek wraz ze skórą zawinąć w folię i zawinąć sznurkiem. Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem selerów i pietruszki. Po ugotowaniu ostudzić galantynę w wywarze, po czym wyjąć, zdjąć folię, poporcjować. Poszczególne porcje dekorować koperkiem i zalać tężejącą galaretą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !