Sposób przygotowania

Tę galaretę zrobiłam z kawałków karpia, na których gotowałam zupę rybną. Do wody wkładamy obraną i pokrojona włoszczyznę oraz przyprawy, gotujemy ok 20 min. Dodajemy kawałki karpia, gotujemy ok 15 min na wolnym ogniu. Wyjmujemy, obieramy. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, potem dodajemy ok 1, 5 szklanki wywaru z ryb. Mięso z karpia obieramy, zalewamy wywarem z żelatyną i zastudzamy w lodówce.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    z rybami jakoś galarety w moim domu się nie przyjęły
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    uwielbiam karpia pod każdą postacią
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię karpia w galarecie:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takiej nie robiłam ale warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !