Sposób przygotowania

mięsa,warzywa,grzyby włożyć do brytfanki dodać liść laurowy,tymianek,ziele ang,pieprz ziarnisty.Przykryj i duś na średnim ogniu ok 1,5godz.Wyjmij przyprawy,dodaj kajzerke i poczekaj aż wchłonie płyn.Przestudzone mięsa zmielić 2x.Do masy dodać kremówkę,jajka połowę żurawin.Doprawić solą i pieprzem i gałką muszk.Formę wyłozyć plastrami boczku tak aby wystawały z formy.Wyłozyć połowę masy .Posypać żurawiną i wyłozyć resztę masy.Przykryć plastrami boczku.Piec w 190st ok 1,5 godz

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    domowy pasztet jest najlepszy!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Faktycznie niezły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    zgadzam sie, domowy najlepszy!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    najlepszy jest swojski pasztecik
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    nie ma jak swoj pasztet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    musi być na prawdę "niezły" :)
  • 1
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !