Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Pszenice umyć i namoczyć na noc. Następnie ugotować do miękkości. Odsączyć na sicie


Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    uwielbiam! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zrobię taką na najbliższe święta. Pszenice brałaś taką zwykłą od gospodarza czy była to jakaś kupowana, specjalnie przygotowana?
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    kupuję na targu od Pani z własnym gospodarstwem rolnym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    zapachniało świętami
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    kutia jest u nas obowiązkowa na święta BN i na sylwestra :) robimy jej dość dużo, zazwyczaj z 1kg maku i 1kg pszenicy, do tego min.1kg bakalii i dużo miodu :) u nas śmietanki się nie dodaje, dzięki czemu kutia w chłodzie może stać nawe 10 dni.
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Nie ma jak domowa kutia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !