Sposób przygotowania

Masło utrzeć z dodatkiem majeranku, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, a następnie włożyć do zamrażalnika na około 30 minut.Zagotować ok. 3 l wody. Do wrzątku wkłożyć schab i gotować przez 2 minuty.
Wyjąc ostudzic ii wąskim nożem zrobić otwór przez całą długość. Wyjąc masło.pokroić w kostkę.
W nacięcie w mięsie łożyć na przemian suszone śliwki i kawałki masła.
Tak nadziany schab spiąć wykałaczkami, natrzeć solą i posmarować olejem.
Włożyć do piekarnika i piec około 70 minut w temp. 200*C. Po upieczeniu wystudzony kroić na grube plastry.
Przygotować galaretę: żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody. Gdy spęcznieje przełożyć do gorącego bulionu. Mieszać, aż się rozpuści, wystudzić. Następnie plastry pokrojonego schabu ułożyć na półmisku, polać tężejącą galaretą i wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pyszności! I fajnie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    jak kolorowo ! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    rarytasik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    świetne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    świetne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ślicznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    śliczny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    super przystawka
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ale to ślicznie wygląda!
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacyjny schab

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !