Sposób przygotowania

Rozgrzać na patelni olej i 1 łyżkę masła. Umyte i osuszone udka obsmażyć z obu stron na rumiano. Wyjąć mięso na talerz i podsmażyć pokrojony w paseczki bekon, aż zacznie wytapiać się tłuszcz. Włożyć obraną i posiekaną cebulę i smażyć, aż będzie szklista. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i i z pozostałym masłem i pokrojonym w paski selerem dodać do cebuli. Smażyć, mieszając, 2 minuty. Wlać wino wymieszane z mąką i mieszając, doprowadzić do zagotowania. Dodać do sosu mięso, nakryć i dusić kurczaka na małym ogniu około 45 minut. Wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Najlepiej podawać z ryżem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    wow świetne
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    bajka
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !