Sposób przygotowania

Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i wrzucamy do garnka. Dodajemy przyprawy, kostki, listki, sól i pieprz, zalewamy kapustę wodą i gotujemy . Wszystkie mięsa dobrze płuczemy, kroimy w kostkę i każde osobno smażymy na smalcu, wrzucając je po kole do kapusty. Boczek bez skóry kroimy w kostkę , podsmażamy na smalcu i dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, smażymy razem 10-15 minut i wrzucamy do kapusty (skórę z boczku wrzucamy do kapusty). Na końcu wrzucamy pokrojoną w kostkę i podsmażoną kiełbasę. Należy pamiętać aby po dorzuceniu każdego składnika przemieszać kapustę. Połamane na mniejsze kawałki i wcześniej namoczone grzyby gotujemy 10-20 minut i dorzucamy bez wody do kapusty(wodę można później dolać, aby bigos nabrał lepszego smaku i koloru). Razem z grzybami wrzucamy śliwki pokrojone na połówki. Wszystko mieszamy aby składniki dobrze się połączyły i gotujemy na małym ogniu około 1 godziny. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Ale smaczny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczny ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    aż zachciało mi się takiego pysznego bigosu.. mniam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    mogę go jeść nie tylko w święta :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super jedzonko:)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mmmm super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !