Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, obrać i tak jak mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Śliwki sparzyć wrzątkiem, osączyć i zalać koniakiem. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny. Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać oliwki i opłukane winogrona, wlać majonez, przyprawić do smaku i wymieszać. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smaczna.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacja, super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !