Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i imbirem, wymieszać i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. W rondelku rozgrzać oliwę, włożyć mięso i szybko obsmażyć. Pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę i ciągle mieszając chwilę smażyć na wolnym ogniu. Następnie wlać wino, 1 szkl wody, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem około 20 minut. Pigwę obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki, dodać do mięsa i dusić do miękkości (około 30-40 minut) Z masła i mąki zrobić zasmażkę połączyć z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem, cukrem, przyprawą maggi i gałką muszkatołową. Podawać z ryżem lub z makaronem posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny przepis warty wypróbowania
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego nie jadłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawe polaczenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Ciekawy ten dodatek pigwy
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny gulasz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !