Sposób przygotowania

Żołądki bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie ugotować do miękkości. Ugotowane żołądki odcedzić. Wołowinę również bardzo dokładnie oczyścić, umyć i ugotować. W następnej kolejności ugotowane mięso pokroić w nieduże paseczki. Pokrojone mięso włożyć z powrotem do wywaru, w którym się gotowało. Pietruszkę, marchewki oraz połowę selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte warzywa dodać do wywaru z mięsem i pogotować razem. Zupę z żołądków doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą papryką ostrą, papryką słodką oraz majerankiem i całość dobrze wymieszać. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę i dobrze wymieszać i podsmażyć. Gotową zasmażkę dodać do zupy.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo lubię żołądki ajeszcze na wołowince ....pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !