Sposób przygotowania

Nóżkę z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie osuszyć i natrzeć pieprzem oraz solą. Nóżkę z kurczaka odłożyć na chwilę, żeby przeszła smakiem przypraw. W następnej kolejności nóżkę obtoczyć w rozrobionym za pomocą widelca jajku, a później obtoczyć w bułce tartej. Nóżkę z kurczaka smażyć na patelni, na rozgrzanej margarynie. Grzyby suszone zalać gorącą wodą, odstawić na chwilę, a później pokroić na mniejsze części i pogotować chwilę. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i drobno posiekać. W niewielkiej ilości wody rozpuścić kostkę rosołową, a następnie poddusić w tym cebulę i dodać grzyby. Do tego dodać również przecier pomidorowy oraz doprawić do smaku pieprzem, ostrą papryką oraz solą. Ogórki kiszone pokroić i dodać do sosu. Do sosu dodać również umytą i pokrojoną natkę pietruszki. Usmażonego kurczaka polać zrobionym sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !