Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Grzyby płuczemy, zalewamy wodą i odstawiamy na pół godziny, a następnie gotujemy do miękkości- pod koniec gotowania lekko solimy, a następnie odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na maśle, dodajemy ugotowane grzyby i razem smażymy 4-5 minut, studzimy. Cebulę i grzyby mielimy maszynką, dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do mąki wlewamy wrzącą wodę i ugniatamy jednolite ciasto.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Jeszcze nigdy nie podjęłam się ich zrobienia, ale jeśli to takie łatwe to może w tym roku uszka będą moje ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    świąteczne danie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ewa 6274879, zrobienie udzek przy pomocy mini pierogownicy jest dziecinnie proste :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Nawet ręcznie szybko się je robi. Uwielbiam te swojskie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie tylko na wigilię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam....
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    niebo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !