Sposób przygotowania

Farsz:
4 czerwone papryki
2 cebule
2 ząbki czosnku
puszka pomidorów
3 łyżki śmietany
2 łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki

Ziemniaki zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach wraz z cebulą, wbić jajo, wsypać mąkę, przyprawić solą i pieprzem i wymieszać na jednolitą masę. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Farsz: cebulę obrać i posiekać, smażyć na rozgrzanym oleju, dodając pokrojone w paski papryki, sól, pieprz, zmiażdżony czosnek i pomidory wraz z zalewą. Całość mieszamy i dusimy ok 20 minut. Na końcu do farszu dodać śmietanę z 2-3 łyżkami wody i natką. Placki polewać przygotowanym farszem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować dzisiaj

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !