Sposób przygotowania

Warzywa oraz owoce umyć i osączyć z wody. Ziemniaki obrać ze skóry. Paprykę pozbawić nasion i zetrzeć na tarce. Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w drobną kostkę i zalać sokiem z cytryny. Cebulę oraz czosnek obrać ze skóry i pokroić drobno. Seler obrać ze skóry i także pokroić drobno. Następnie rozgrzać masło w garnku, dodać do niego cebulę i zeszklić. Potem dodać pokrojony czosnek, mielony kminek, smażyć przez 1 minute, po czym wszystko zalać bulionem warzywnym. Do zalanych składników dodać pokrojone drobno ziemniaki, utartą na tarce marchew,seler, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i gotować na średnim ogniu do miękkości. Kiedy warzywa będą miękkie, całość ściągnąć z ognia, dodać jogurt i wszystko zmiksować. Zmiksowane składniki przelać na talerz. Dodać do tego pokrojone jabłka z sokiem z cytryny i posypać startą drobno papryką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !