Sposób przygotowania

Obrany kabaczek lub cukinię bez środka z pestkami kroimy w kostkę. Cukier rozprowadzamy wrzącą wodą. Wrzucamy do syropu kabaczek i gotujemy na wolnym ogniu ok. pół godziny. Studzimy. Dodajemy sok z 1 cytryny, cynamon i cukier waniliowy i gotujemy jeszcze ok 20 min. Gorący wkładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy, stawiamy do góry dnem i nakrywamy ręcznikiem do ostudzenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Robię coś podobnego z cukinii
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    czy smakuje podobnie do dyni?
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo fajny sposób na kabaczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    kabaczek to mogę nawet i na surowo "wcinać",a Twój-w syropie- to już rarytas
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne nigdy nie jadłem,ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny sposób na kabaczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !