Sposób przygotowania

farsz;
Kapustę i grzyby wcześniej ugotowane przecedzamy na durszlaku. Cebule podsmażamy na margarynie .Dodajemy kapustę i grzyby ,razem chwilę smażymy. Dodajemy kostkę grzybową rozprowadzoną w pół szklanki gorącej wody i doprawiamy pieprzem do smaku. Gdy nadmiar wody nam odparuje , ściągamy z ognia i studzimy. Kroimy drobno lub miksujemy blenderem.

Z mąki , jajka i wody robimy ciasto na pierogi. Radełkiem wykrawamy równej wielkości kwadraty o boku 4 x4 . Nakładamy na każdy po porcji farszu i zlepiamy pierożki w kształt trójkąta. Gotujemy w osolonym wrzątku.

Barszcz czerwony przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem kostki rosołowej. Doprawiamy pieprzem.

Podajemy z pierożkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mi tez tym razem wyszły takie duże pierogi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    U Ciebie już święta:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    bardzo apetyczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    bardzo apetyczny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo to lubię, zeby tylko ktoś pierożków mi narobił......
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    rewelacja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny barszcz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !