Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z odrobiną soli i sosem tabasco. Syrop z ananasa wlać do pojemników na lód i zamrozić. Banany obrać ze skórki, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Melon obrać, wydrążyć miąższ. Krążki ananasa i melon pokroić w kostkę, wymieszać z bananami. 1/3 pokrojonych owoców odłożyć, resztę włożyć do garnka, wlać 1,5 szkl wody i dusić pod przykryciem przez kilka minut, ostudzić. Do ostudzonych, uduszonych owoców dodać czosnek, szczyptę pieprzu, soli i dokładnie zmiksować. Zupę przelać do wazy, dodać odłożone, pokrojone w kostkę owoce, ochłodzić. Podawać z kostkami lodu z zamrożonego syropu z ananasa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny na upalne dni
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    haffka

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    brzmi smaczne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepis wart wypróbowania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !