Sposób przygotowania

Filety z dorsza umyć. osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć filety z ryby. Na rybę wyłożyć pokrojoną marchewkę i pomidory, oprószyć solą. pieprzem i tymiankiem, posypać utartym zółtym serem, przykryć folią aluminiową. Zapiekać w temp 190 stopni około 30-35 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię dorsza.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !