Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać, wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić w niedużą kostkę. Ogórek obrać przemyć i również pokroić w kostkę. Paprykę żółtą oraz paprykę czerwoną umyć, przeciąć na pół, żeby wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić w niedużą kostkę. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą , żeby pod czas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić na drobna kostkę. Oliwki czarne i czerwone ze słoiczka dobrze odcedzić. Dwa ząbki czosnku obrać, przemyć wodą i drobno posiekać. Wszystkie pokrojone warzywa wymieszać ze sobą, a następnie dodać do nich kaszę kuskus i ponownie bardzo dokładnie wymieszać. Do sałatki dodać pokrojony w kostkę ser feta. Sałatkę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz oregano i dobrze wymieszać. Sałatkę pokroić oliwą z oliwek i ponownie wymieszać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !