Sposób przygotowania

Kalarepki obrać, dokładnie umyć i pokroić w plasterki średniej wielkości. Sześć plasterków szynki pokroić w podłużne paseczki również średniej wielkości. Jedną cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w bardzo drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, a później dodać do niej pokrojoną w paseczki szynkę oraz kalarepę. Całość podsmażać, a w następnej kolejności wlać bulion warzywny oraz startą gałkę muszkatołową. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Całość gotować, aż do wrzenia, a pod sam koniec dodać jedną szklankę śmietany i pogotować jeszcze przez około 2-3 minuty ciągle mieszając.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !