Sposób przygotowania

Udka z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie osuszyć i dokładnie nasmarować pieprzem oraz solą. Mięso z kurczaka odłożyć na chwilę do lodówki, żeby przeszło smakiem przypraw. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć udka z kurczaka w przyprawach. Ząbki czosnku obrać, przemyć i drobno posiekać. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę oraz czosnek podsmażyć na patelni na złotawy kolor. Do cebuli oraz czosnku dodać udka z kurczaka oraz podlać bulionem warzywnym i dusić razem przez około 20 minut. Pomidory umyć, obrać i pokroić w kostkę. Groszek z puszki odcedzić. Pomidory oraz groszek dodać do duszonego mięsa. Do składników dodać jeszcze kuskus i trzymać na ogniu jeszcze przez około 10 - 15 minut. Całość doprawić do smaku pieprzem oraz solą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !